Mors dag!

 
Mors dag firades såklart med en riktigt sommrig tårta; Charlotte russe! Eftersom den är så god och för att den är min favorit tårta så tänkte jag dela med mig av receptet och hur ni kan göra den :) Den är faktiskt inte så svår att göra! ;)
 
 
CHARLOTTE RUSSE, 6 portioner
 
Rulltårtan:
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl grädde
- Fyllning: sylt
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten med en slickepott. Tillsätt grädden och blanda.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen i ca. 5 minuter på 220 grader.
Ta fram ett bakplåtspapper och strö ett tunt lager med socker på det.
När kakan gräddats färdigt lägger du kakan ovanpå pappret som du nyss förberett. Ta bort pappret som kakan gräddats på så den endast ligger på det med socker på. Bred genast på ett väldigt tunt lager sylt och rulla ihop kakan tätt. Förvara rulltårtan i frysen. Det bästa är om man förbereder den dagen innan så att den hinner frysa.
 
Citronfromage:
- 3 ägg
- 2,5 dl grädde
- 3 gelantinblad
- 1 dl citronsaft (Ca. 2-3 citroner)
- 1 msk rivet citronskal
- 1,5 dl socker
 
Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt det stå minst 5 minuter.
Separera ägg-gulorna och ägg-vitorna från varandra. Vispa gulorna pösigt och vitorna till ett styvt skum i varsin bunke med 0,75 dl socker i vardera bunke.
I ägg-gula blandningen häller du sedan ner skal och hälften av saften från citronerna.
Vispa grädden.
Smält gelantinen med resten av citron saften.
Blanda nu ner gelantinet i ägg-gula blandningen. Tillsätt sedan grädden och till sist de vispade ägg-vitorna. Blanda med slickepott för att bevara luften!
 
Ta ut rulltårtan från frysen och skär den i ganska tunna skivor. Klä en skål med skivorna. Häll sedan ner fromagen. Ställ in skålen i kylskåpet några timmar, det går även bra att frysa. När den ska serveras vänder du skålen upp och ner och placerar tårtan försiktigt på ett fat :)
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg