Raw jordgubbscheesecake

Tre lager av ren kärlek. En nötig botten, en krämig och söt mitten och en syrlig topping. Kan det bli bättre? Ja, det kan det! Denna jordgubbscheesecaken är fylld med färska bär, nötter och andra nyttigheter :D

Raw jordgubbscheesecake
Lager ett:
* 10 färska dadlar
* 200 g mandlar
* 1/4 dl vatten
 
Börja med att plocka bort kärnorna från dadlarna. Mixa sedan alla ingredienser till en nötig botten och tryck ut i en form med löstagbara kanter.
 
Lager två:
* 1 dl sirap (orginal receptet använde agavesirap)
* 1 banan
* 6 dl cashewnötter
* 1 tsk vaniljpulver
* ½ dl kokosolja/kokosfett
* 200 g jordgubbar
* Saften ifrån 3st lime (Jag använde bara 2st, smaka av ifall du vill ha mer eller mindre)
 
För-mixa nötterna lite grann. Mixa sedan alla ingredienser till en hyffsad slät smet. Häll smeten över nötbottnen och ställ in i frysen ca. 1h (lagrena måste hinna frysa).
 
Lager tre:
* Saften från 1 lime
* 200 g jordgubbar
* ½ dl sirap (orginal receptet använde agavesirap)
* 2 msk linfrön
 
Mixa jordgubbarna, sirapen och limesaften till en slät smet. Blanda sedan ner linfröna. Häll smeten på kakan och låt stå i frysen i 5-6h. Ta ut kakan en stund innan servering så att den hinner tina lite grann! :)  
 
 
 
 
 
5 kommentarer
publicerat i Gottis
Taggar: bilder, blogg, cheesecake, frusen, gottis, jordgubbar, nyttigt, raw, raw jordgubbscheesecake, strawberry, syrlig, söt, tårta
Visa fler inlägg