Japan inspirerad kycklingsoppa

Idag gjorde jag något helt nytt. Hackade lite grönsaker, strimlade en kycklingfileé och kokte upp tillsammans med vatten, buljong och lite kryddor. Så enkelt! Perfekt om man inte orkar lägga så mycket tid på matlagningen. Receptet hittade jag på recept.nu. Som vanligt har jag ändrat om lite så att det passar mig. Det som är så bra med detta receptet är att om man vill ha mer grönsaker eller ha andra kryddor så fungerar det jättebra! Här kommer min version av kycklingsoppan och vad jag använde:
Japan inspirerad kycklingsoppa (4 portioner)
- 1-2 kycklingfileér
- 1 äpple
- 1 morot
- Liten bit zucchini
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja, alternativt annan olja
- 5 dl vatten
- 1 hönsbuljong
- Sesamfrön
- Soja
- Alger
Tärna äpplet, moroten och zucchinin till ungefär lika stora bitar. Hacka vitlöken fint. Fräs detta i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll sedan på vattnet och låt sjuda i 5 minuter tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer buljong eller soja. Burra upp dig med en filt i soffan och njut!
