Fräsch burgare
Det har blivit lunchtips gång på gång nu men till helgen ska jag se till att det blir mer variation. Håll extra utkick på fredag!
Idag lagade jag ihop en burgare men en liten grönsakswok vid sidan om. Jag hade ingen aning om vad jag ville äta till lunch men så såg jag en jordnötsbiff i frysen, zucchini och en påse med alger. Så jag tänkte varför inte göra en lyxig burgare med tillbehör? Har man inte dessa ingredienserna hemma så kan man ha vilken burgare och grönsaker som helst. Man kan exempelvis ha falafel, grönsaksbiff eller varför inte en vanlig hamburgare.
Jag måste passa på att tipsa er om dessa algerna som jag använt några gånger i mina recept. De är ifrån Reneé Voltaire och heter norikrinklar. Dom är perfekta att strö över sallader eller ha i woken. Just alger är väldigt näringsrika då dom innehåller essentiella aminosyror, fibrer, protein och A, B och C-vitamin.

Fräsch burgare
- Jordnötsbiff
- Salladsblad
- Sweet chilli sås
- Coleslaw
- Morot
- Zucchini
- Norikrinkar (alger)
- Sojasås
Skär moroten och zucchinin till lika stora bitar. Värm på en stekpanna med smör till högsta värmen. Stek grönsakerna tillsammans med norikrinklarna. Häll på sojasås efter egen smak när grönsakerna blivit gyllenbruna. Låt grönsakerna bli lite mjuka men behåll lite av knaprigheten.
Stek burgaren på medelvärme tills den fått en fin yta på båda sidorna. Lägg sedan burgaren mellan två salladsblad och lägg på sweet chilli och coleslaw.

Ååh va gott!!