Festligt god banan- och mandelkaka
Nu har jag provat att baka ännu en kaka! Jag är alltid lite skeptisk innan jag bakar en nyttig kaka för ibland blir det inte som man tänkt sig. Men denna kakan blev riktigt god!
Jag och familjen åkte till mormor och morfar över helgen så jag passade på att ta med mig kakan och bjuda dom. Som tur var tyckte dom också om den.

Banan- och mandelkaka
- 4 ägg
- 2 bananer
- 100 gram sötmandlar
- 1 dl havregryn
- ½ dl socker (alternativt annan sötning)
- Frysta hallon
Mixa mandlarna tills de blivit finhackade. Tillsätt sedan ägg, banan, havregryn och socker och mixa. Smörj och bröa en form och häll ner smeten. Värm frysta hallon i micron och mosa sönder. Ringla hallonmoset över smeten och rör om lite. Grädda i ungnen i 15-25 minuter på 175 grader. För att kolla om den är helt färdig kan du sticka ett hål på mitten av kakan.
Jag föredrar att äta kakan något varm och gärna med lite glass vid sidan om. Jag har gjort kesella glass och jordgubbsglass innan som skulle passa fint!

Den ser verkligen riktigt god ut :-D
Och bilderna är jättefina! Älskar skärpan och färgerna i dem!