Davosgröt med blåbärssmak

Davosgröt, eller overnight oats som det också kallas, är smidigt att förbereda kvällen innan om man vet med sig att man inte hinner fixa en bra frukost på morgonen. Den är enkel att ta med sig, mättar bra och är såklart väldigt god! Davosgröt består av en bas som man sedan kan bygga på för att tillsätta smak. Jag valde att ha blåbär vilket har blivit ett av mina favoritbär i sommar!
 

Davosgröt med blåbärssmak
1 msk chiafrön
1 dl havregryn
1 dl yoghurt, jag hade sojayoghurt med blåbärssmak
En skvätt havremjölk (eller vanligt mjölk)
En näve blåbär
 
Blanda samtliga ingredienser. Vill man ta med gröten föreslår jag en "take away" mugg eller yoghurtbägare. Ska man istället äta hemma funkar en skål jättebra. Sätt på ett lock, alternativt plastfilm, och låt stå i kylskåpet över natten. Blandningen kommer under natten dra åt sig vätskan och bli fastare i konsistensen.
0 kommentarer publicerat i Frulle
Taggar: blåbär, davosgröt, frukost, frulle, gröt, matblogg, overnight oats, recept