Kikärtsbiffar recept
Kvällsmaten idag bestod av kikärtsbiffar och receptet hittade jag på Sats hemsida. Det var första, men absolut inte sista, gången som jag gjorde det för det var riktigt gott! Man kan krydda dessa biffar rättså rejält, mina hade en del sting i sig men det hade inte skadat med lite mer salt :)

KIKÄRTSBIFFAR, 4 port.
- 3 burkar kikärtor (170 g/st avrunnen vikt)
- ½ purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- Salt
- Peppar
- Oregano
- ½ dl oskalade sesamfrön
- Ca. ½ dl ströbröd/fibrex
Skölj kikärtorna noggrant, mixa dom sedan i en matberedare.
Grov hacka purjolöken och lägg i det tillsammans med vitlök, oregano, salt, peppar och ett lättvispat ägg. Smeten ska bli slät.
Tillsätt sedan ströbröd eller fibrex för att få en bra konsistens. En bra konsistens är då man lätt kan forma smeten till biffar utan att det blir för kladdigt om fingrarna! Prova dig gärna fram ;)
Forma sedan smeten till biffar. Häll upp sesamfrön i en skål eller på ett fat och vänd biffarna i det.
Stek biffarna på en medelvärme tills de fått en fin gyllenbrun färg på båda ytorna.