Raw jordnöt- och chokladtårta med en touch av banan

En crunchy botten, en söt och krämig mitten och en mastig choklad topping. Väldigt mäktig och fruktansvärt god!

Raw jordnöt- och chokladtårta
Botten:
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl kokos
- 10 dadlar
- 2 msk kakao
- En nya salt
 
Plocka bort kärnorna från dadlarna. Mixa sedan alla ingredienserna till en nötig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Sätt åt sidan medans du gör fyllningen.
 
Fyllning:
- 2.5 dl jornötssmör
- 2 tsk vaniljpulver
- ½ dl kokosfett
- 3-4 små bananer
- En nypa salt
 
Smält kokosfettet och mixa sedan ner det tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll på smeten ovanpå nötbottnen och ställ in i frysen. Under tiden gör du toppingen.
 
Topping:
- 2 dl kakao
- ½ dl sirap
- 1 dl vatten
- 1 dl kokosfett
 
Mixa alla ingredienserna till en krämig smet. Smeta på chokladtoppingen ovanpå resten av tårtan. Ställ in tårtan i frysen några timmar.
 
Ta gärna ut tårtan en stund innan servering så att den hinner bli mjuk och krämig! :)
 
 
 
En kommentar publicerat i Gottis
Taggar: choklad, jornöt, raw, raw jornöt och chokladtårta, raw tårta, tårta
#1 - - sophie:

Åh men MUMS. springer faktiskt ner till konsum NU och köper det som saknas: jordnötssmör.

Svar: Åh så glad jag blir att du ska göra den! Denna tårtan är helt fantastisk god, jag älskar den!! :D
Matkajsa