Raw jordnöt- och chokladtårta med en touch av banan
En crunchy botten, en söt och krämig mitten och en mastig choklad topping. Väldigt mäktig och fruktansvärt god!


Raw jordnöt- och chokladtårta
Botten:
- 2 dl cashewnötter
- 2 dl kokos
- 10 dadlar
- 2 msk kakao
- En nya salt
Plocka bort kärnorna från dadlarna. Mixa sedan alla ingredienserna till en nötig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Sätt åt sidan medans du gör fyllningen.
Fyllning:
- 2.5 dl jornötssmör
- 2 tsk vaniljpulver
- ½ dl kokosfett
- 3-4 små bananer
- En nypa salt
Smält kokosfettet och mixa sedan ner det tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet. Häll på smeten ovanpå nötbottnen och ställ in i frysen. Under tiden gör du toppingen.
Topping:
- 2 dl kakao
- ½ dl sirap
- 1 dl vatten
- 1 dl kokosfett
Mixa alla ingredienserna till en krämig smet. Smeta på chokladtoppingen ovanpå resten av tårtan. Ställ in tårtan i frysen några timmar.
Ta gärna ut tårtan en stund innan servering så att den hinner bli mjuk och krämig! :)
Åh men MUMS. springer faktiskt ner till konsum NU och köper det som saknas: jordnötssmör.