Enkel zoodlestallrik

Slängde ihop en enkel zucchinirätt i veckan och här kommer receptet:
 

Zucchininudlar med guacamole, 1 portion
 
Till nudlarna:
- 1 liten zucchini
- Salt
- Peppar
 
Till guacamolen:
- 1 avokado
- 1 vitlökklykta
- Salt
- Peppar
- Citronsaft
 
För att göra guacamolen mixar du avokado och vitlök. Tillsätt salt, peppar och citronsaft och smaka av. Sätt in i kylskåpet.
Jag använder mig av en så kallad vegetable spirulizer som finns att köpa lite varstans när jag gör grönsaksnudlar. Har du inte en sådan kan man använda en osthyvel, potatisskalare, mandolin eller skära tunna skivor med en kniv. Lägg nudlarna i en bunke tillsammans med en nypa salt och peppar, sätt in i kylskåpet i 30 minuter så att de får gotta till sig. Ta sedan ut bunken och häll bort det överflödiga vattnet. Jag tog hjälp av en sil och kramade försiktigt ur zucchinin. Värm en stekpanna tillsammans med smör till högsta möjliga värme. Fräs zucchinin en kort stund tills de fått en liten gyllenbrun yta. Lägg sedan upp på en tallrik och blanda nudlarna tillsammans med guacamolen. Jag serverade detta med ett par grönkåls bites från märket Garant som både är veganska och glutenfria!
 
 
0 kommentarer
publicerat i Lurre
Taggar: glutenfritt, lunch, lurre, matblogg, recept, zucchini
Visa fler inlägg