Pappas vegetariska lasagne

Jag firade min födelsedag nu i veckan och då bestämde jag att det skulle bjudas på vegetarisk lasagne. Den är riktig god och krämig! ;)
 
Vegetarisk lasagne (1 stor form)
Ostsås:
* 2 msk smör
* 5 dl mjölk
* 2 dl riven ost
* Ca. 2 msk vetemjöl
 
Grönsaksröra:
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
* 1 zucchini
* 2 st paprika
* 2 tomater
* 1 knipe basilika / ½ kruka
* 2 msk ajvar relish
 
Spenatblandning:
* 1 påse fryst bladspenat
* 1 burk riccota (200g)
 
 
Ostsås:
Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ut mjölet. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Häll sist ner osten. Smaksätt med salt och peppar.
 
Grönsaksröra:
Skölj och skär grönsakerna i lagom stora bitar. Hacka vitlöken och basilkan. Värm upp en stekpanna med olja och låt allt utom tomaterna, ajvar relishen och basilkan fräsa i pannan. Häll sist ner tomaterna, ajvar relish och basilka tillsammans med lite kryddor, så som salt och svartpeppar.
 
Spenatblandning:
Låt spenaten få tina ute i rumsteperatur först. Fräs sedan spenaten med lite smör i en stekpanna. Blanda sedan spenaten med riccotan. Krydda med salt och peppar.
 
Varva spenatblandningen, grönsaksröran, ostsåsen och lasagneplattor i en ugnssäker form. Jag rekommenderar att man både början och avslutar med ostsås. Fäst folie om formen och gratinera lasagnen i ugnen på 160 grader. Lasagnen ska stå inne i totalt 1h, men varav hälften av tiden utan folie.
 
0 kommentarer
publicerat i Lurre
Taggar: bilder, krämig, lasagne, lunch, recept, vegetarisk
Visa fler inlägg