Tonfisktortilla och majsplätttar

Dessa underbara recepten fick jag från foodporn men jag har ändrat lite i tonfisktortilla receptet. Jag älskar tonfisktortillasen och de är så enkla och snabba att göra!! :D

Tonfisktortilla
* 2 tortillabröd
* 1 burk tonfisk
* 2 msk creme fraiche
* Rödlök
* 1 msk ajvar relish
* Salt
* Peppar
* Olivolja till stekning
 
Hacka rödlöken och blanda sedan tillsammans med tonfisk, creme fraiche och ajvar relish. Tillsätt sedan salt och peppar. Lägg tonfiskblandningen imellan tortillabröden. Värm på en stekpanna och häll i olivolja. Låt tonfisktortillasen ligga kvar tills den fått gyllenbrun färg på båda sidorna.
 
Majsplättar (ca. 18 st)
* 1 liten zucchini (250g)
* 1 ½ dl majskorn
* 2 dl majsmjöl
* 2 ägg
* 1 tsk bakpulver
* 1 ½ tsk salt
* Peppar
 
Riv zucchinin grovt och blanda sedan med salt och låt det dra i en skål i 10 min. Krama därefter ur vätskan från zucchinin och blanda med resten av ingredienserna. Låt det stå och dra i 10 min. Värm en stekpanna och häll i rikligt med olivolja. Häll sedan på smeten i form av plättar och stek till de fått en fin färg på båda sidorna.
TIPS: Var noga med att krama ur vätskan från zucchinin annars blir smeten inte lika fast. Det händer inget om man glömmer men plättarna blir rätt så tunna! ;)
 
0 kommentarer
publicerat i Lurre
Taggar: enkelt, lunch, majsplättar, snabbt, tonfisk, tonfisktortilla
Visa fler inlägg