Blomkålspaj

En kryddig fyllning med blomkål i ett gott frasigt pajskal. Väldigt enkelt att göra till lunch och pajen kan varieras på många olika sätt, det är inte tvunget att ha i blomkål ;)
 
Blomkålspaj (1 portion)
Pajskal:
* 2-3 dl valfritt mjöl (Jag använde havremjöl, havregryn som mixas till ett mjöl)
* 1/2 tsk salt
* 0.75 dl olja
* 1/2 dl vatten
 
Fyllning:
* 2 dl naturell youghurt (Det går bra med keso eller creme fraiche)
* 2-3 ägg
* 1 dl mjölk
* Kryddning (Jag hade salt och peppar)
* Lite blomkål
(*Valfritt: exempelvis ost/skinka/korv)
 
Börja med att göra pajskalet. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Degen ska bli lite smulig fast ändå hålla ihop lite grann. Tryck ut degen i en ugnssäker form till en lagom tjocklek. Låt pajskalet förgrädda i ugnen i ca. 15 minuter på 175 grader. Gör fyllningen medans pajskalet står i ugnen. Blanda youghurt, ägg och mjölk i en bunke. Tillaga blomkålen i kokande vatten i ca. 8 minuter. Blanda i resten av ingredienserna i smeten. Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen i 35-40 minuter på 180 grader.
0 kommentarer publicerat i Lurre
Taggar: blomkål, blomkåls paj, blomkålspaj, cauliflower, cauliflower pie, cauliflowerpie, enkelt, food, korv, lunch, matpaj, ost, paj, pie